Smittevernrutiner er opprettet for å beskytte både brukerne og fysioterapeutene. Fysioterapeutene tilrettelegger for smittevernfaglig forsvarlig drift, men det er like viktig at brukerne også er sitt ansvar bevisst og bidrar med sine forholdsregler.

Vi ber om at brukerne av våre hjemmebaserte tjenester forholder seg til følgende:

  • Vasker hendene godt før timen.
  • Personer som ikke skal behandles bes helst oppholde seg i et annet rom så lenge fysioterapeuten er tilstede, eventuelt minimum 2 meter unna.
  • Har brukeren symptomer på eller har konstatert luftveisinfeksjoner, er hjemmeisolert eller i hjemmekarantene, skal konsultasjoner foregå via video.
Strikker

Aktuelt

Senebetennelse

Dette er kroppens måte å beskytte seg selv mot for høy belastning eller skade. Med betennelsen kan det oppstå rødhet, smerte og hevelse. De kan oppstå akutt, men knyttes oftest til fysisk aktivitet. 

Bekken- og svangerskap

Bekkensmerter kan oppstå hos både kvinner og menn av diverse årsaker. Bekkenet danner forbindelse med korsryggen og lårbena våre. Smerter i disse regionene henger derfor tett sammen. Det finnes mange strukturer som kan forårsake ubehag, blant annet muskler, leddbånd og organer.

Ryggsmerter

Korsryggsmerter refererer til smerter i nederste del av ryggen og er den hyppigste muskel- og skjelettplagen i samfunnet. Smerter i korsryggen deles gjerne inn i akutte og kroniske smerter, hvor kroniske viser til smerter i over 3 måneder. Akutte plager er også kjent som kink i ryggen, hekseskudd og lumbago. 

Skuldersmerter

Skuldersmerter er sammen med korsrygg- og nakkesmerter blant de vanligste muskel- og skjelettplagene vi som fysioterapeuter møter. Skulderleddet tar for seg forbindelsen mellom kragebenet, skulderbladet og overarmsbenet. Skulderen og dens funksjon er viktig for å kunne mestre hverdagslige gjøremål. 

Nakkesmerter

Nakkesmerter er sammen med korsrygg- og skulderplager blant de vanligste muskel- og skjelettplagene i samfunnet. Med nakken menes smerter i øverste del av ryggen og opp mot hodet. De aller fleste vil oppleve vondt i nakken løpet av livet. 

Kneskader

Skader i kne forekommer hyppig i forbindelse med idrett, men kan og oppstå i forbindelse med hverdagslige aktiviteter. Kneet er et komplisert ledd bestående av ben, brusk, slimposer, leddbånd, menisker og muskulatur. Dette er strukturer som alle kan produsere smerte ved skade eller irritasjon.

Fot- og ankelskader

Skader i fot og ankel er vanligst innen idrett, men kan også oppstå etter dagligdagse aktiviteter. Denne regionen består av komplekse ledd med mye muskulatur og leddbånd som skaper stabilitet og samtidig tillater mobilitet.

Hofteskader

Hofteleddet er et stort kuleledd hvor hodet på lårbenet forbindes med hoftebenet. Leddet består av en dyp leddskål, leddleppe, sterk muskulatur og kraftige leddbånd. Det er et område med mye bevegelse og er dermed også utsatt for skader.

Våre smittevernsrutiner

Regjeringen har nå åpnet opp for at fysioterapeuter igjen kan utføre behandling med fysisk kontakt, forutsatt at terapeutene følger fastlagte smittevernrutiner for covid-19.

Tren hvor som helst

Fysioterapeuten viser deg noen fine øvelser du kan gjøre hjemme.